Turkiska sagor

Turkiska sagor är en magisk värld fyllda med spännande äventyr, tidlösa moraliska lektioner och färgstarka karaktärer. På Turkiska.se tar vi dig med på en resa genom den rika traditionen av turkiska sagor och berättelser som har förmedlats från generation till generation.

Genom århundradena har turkiska sagor förbryllat och förtrollat människor i alla åldrar. Dessa berättelser, som är en viktig del av den turkiska kulturen, bär med sig en djup känsla av historia, tradition och identitet. Från klassiska sagor som ”Keloglan” till legendariska berättelser om mod och äventyr, finns det något för alla att upptäcka och njuta av.

På vår webbplats hittar du inte bara en samling av de mest älskade turkiska sagorna, utan också insiktsfulla analyser, berättartips och resurser för att utforska sagornas rika kulturella och litterära arv. Oavsett om du är en sagoberättare, lärare, förälder eller bara en entusiastisk läsare, finns det något för dig här på Turkiska Sagor.

Gå med oss på denna magiska resa genom tid och rum, där fantasi möter kultur och där turkiska sagor tar dig med på en oförglömlig resa till den fantastiska världen av berättelser och äventyr.

Lyssna Turkiska sagor i Urplay

URPlay.se är din portal till en värld av sagor från olika kulturer, nu tillgängliga på svenska. Upptäck en omfattande samling av sagor som översatts och spelats in för att föra spänningen och visdomen från hela världen till din skärm. Från klassiska berättelser till moderna favoriter, erbjuder URPlay.se en mångfald av sagor som kommer att fascinera och underhålla både unga och gamla. Dyk in i denna skattkammare av berättarkonst och låt dig förföras av sagornas magi, tillgänglig när som helst och var som helst på URPlay.se

Kalifen som förvandlades till en stork

Denna animerade film från Irak utforskar farorna med girighet. Filmen handlar om en kalif som blir förvandlad till en stork. Kalifen inser snart att det här är hans giriga brors arbete som vill ta över hans plats på palatset. Med hjälp av en uggla försöker kalifen att ställa saker och ting till rätta. En del av en serie bestående av sex roliga och engagerande kortfilmer baserade på intressanta och ovanliga berättelser från hela världen. Berättare: Elif Grahn.

Kungen som blev uppäten varje dag

En vackert animerad saga från Indien berättar historien om en kung från Punjab som, mot en guldavgift, tillåter sig att stekas och serveras till frukost varje dag av en blind eremit med en magisk hatt. Det är en del av en serie med sex underhållande kortfilmer baserade på fascinerande och ovanliga berättelser från hela världen. Denna film utforskar temat generositet. Rösten bakom berättelsen tillhör Elif Grahn.

Prinsen som trodde han var en tupp

En vackert animerad saga från Israel följer historien om en ung prins vars beteende blir allt mer märkligt. Varje dag sätter han sig under bordet och beter sig som en galen tupp, plockar fågelfrön. Kungen och drottningen oroar sig för sin sons konstiga uppträdande och söker hjälp från en vis gammal man. Filmen utforskar teman som individualitet och personliga val. Det är en del av en serie med sex underhållande kortfilmer från olika delar av världen. Rösten bakom berättelsen tillhör Elif Grahn.

Världens starkaste man

En vackert animerad saga från Nigeria följer historien om en man vid namn Obasi, känd för sin överlägsna snabbhet och styrka, som tror att han är oslagbar. En dag möter han dock en motståndare som överträffar honom. Filmen utforskar teman som stolthet och betydelsen av ödmjukhet. Det är en del av en serie med sex underhållande kortfilmer som bygger på intressanta och unika berättelser från olika delar av världen. Rösten bakom berättelsen tillhör Elif Grahn.

Sagan om Wali Dad

En vackert animerad saga från Pakistan berättar om grässkäraren Wali, som är glad och nöjd med det han har, trots sin enkla tillvaro. När han inser att han har mer pengar än han behöver, bestämmer han sig för att köpa en gåva till en prinsessa. Hans goda handling får oväntade konsekvenser. Berättelsen utforskar temat att rikedom inte alltid leder till lycka. Det är en del av en serie med sex roliga och engagerande kortfilmer som bygger på intressanta och ovanliga berättelser från olika delar av världen. Rösten bakom berättelsen tillhör Elif Grahn.

När natten kom till jorden


En vackert animerad saga från Brasilien utforskar teman som nyfikenhet och olydnad. Handlingen kretsar kring tre tjänare som oavsiktligt öppnar kungens hemliga säck och släpper ut djuphavsskuggorna i dagsljuset. Berättelsen är en del av en serie med sex roliga och engagerande kortfilmer som baseras på intressanta och ovanliga berättelser från olika delar av världen. Berättare: Elif Grahn.

Här du kan lära dig mer om turkiska siffror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *